Thursday, February 28, 2008

Montoya. Juan Pablo

Luna martie bate la usa si odata cu ea noul sezon de Formula 1. Coincidenta, recent intr-o discutie mi-am adus aminte de Juan Pablo Montoya, chiar daca el nu mai concureaza. Si tot atunci, mi-a revenit in minte un text scris de fratele meu. Si trebuie sa recunosc, este mult mai bun decat ce as fi putut concepe eu. Vi-l redau mai jos.

F1

Eram cam mic atunci cand a murit Senna si nu ma pasiona F1. Preferam sa ies in curtea lui Mama-As (bunica-mea) si sa ma joc cu carturile alea de plastic cumparate de la r
usi in timpul curselor, fara sa stiu ca la televizor se desfasurau probabil ultimele campionate cu adevarat spectaculoase in care soferul chiar conta mai mult decat masina. Intr-una din duminici (cred a ploua) am urmarit o cursa a lui Damon Hill care m-a lasat cu gura cascata (nu stiu care). Sigur mi-a placut felul in care conducea, pentru a inca nu ii vazusem sprancenele stufoase sau favoritii interminabili (acum nu mai par nici favoritii asa de mari si nici sprancenele asa de stufoase). Apoi a fost o perioada in care imi placea de Hakkinen, cred ca de atunci intuiam ca Schumacher va strica tot si, ca un Gigi Contra proaspat nascut, nu puteam sa tin cu Ferrari.
La inceputul lui 2001 a aparut insa un tip ce "bubuia" motoarele cele mai puternice de pe pista, care te facea sa te lipesti de fotoliu in fiecare duminica si sa injuri de fiecare data cand motorul scotea un nor alb de fum.
BMW-Williams parea sa fi facut cea mai buna achizitie a anului, cu Juan Pablo Montoya care, desi a terminat doar 6 curse in primul an in Formula 1 a impresionat pe toata lumea, inclusiv pe mine, parand sa fie singurul care il putea trage de urechi pe Schumacher. In 2002 a venit si prima cursa castigata, la Monza, ce m-a determinat sa imi scriu pe caiete tot felul de chestii cu Montoya, BMW Rulz and shit.
Cred ca in afara de persoanele alea de-a dreptul stupide care tin cu Steaua, Real Madrid si Ferrari doar pentru ca au cele mai mari sanse de castig, toata lumea dorea sa apara un nou sofer imprevizibil.
Nu a fost sa fie insa, masinile au devenit tot mai importante, totul mult mai computerizat, problemele tot mai mari dintre Montoya si echipa l-au deteriminat sa se mute la McLaren-Mercedes in 2005 unde la inceput a avut probleme cu masina, apoi cu sanatatea(treaba cu umarul), apoi cu echipa noua.
Numele lui Montoya se auzea din ce in ce mai rar.
Cursele erau tot mai monotone, cu Ferrari in frunte si turma cu o tura in urma. Sezonul 2006 nu a adus nimic nou, aceleasi curse anoste cu acelasi castigator, over and over and over(trebuie sa mai spun o data) and over. Doar ca Schumacher a fost inlocuit de un nou Schumacher deghizat in un spaniol mai tanar, ce conducea un Ferrari vopsit in galben si albastru si numit Renault.
Anul acesta am decis sa nu ma uit la Formula 1. Imi gasesc eu ceva de facut mai bun decat sa il ascult pe dobitocul de Dan Alexandrescu, pe care daca as avea ocazia l-as impusca fara sa stau pe ganduri, nu pentru ca are o fixatie cu anumiti soferi pe care ii balacareste fara un motiv anume (sau poate si de asta), nici pentru ca tine cu Ferrari, ci pentru ca e un purtator ilegal de creier care mi-a mancat nervii in fiecare saptamana cu idioteniile lui debitate fluent.(Pacat ca nu ma mai uit anul acesta la Formula 1, poate as fi facut o petitie la TVR 1 sa il schimbe. Daca anul viitor ma decid sa urmaresc din nou F1 si e tot el comentator promit sa scriu macar o scrisoare ca sa il schimbe).

Sorin Serbanut, 21 martie 2007

0 comentarii:

Tagguri

adrian mutu (4) Africa de Sud 2010 (5) alina dumitru (1) ANAF (1) Anja Andersen (1) antena 3 (1) arbitraj (3) arogantele etapei (11) australian open (1) Auto (3) baschet (5) ben collins (1) bet365 (1) bonetti (1) CFR (1) cfr cluj (1) Champions League (12) chiajna (1) ciclism (1) Cinism (14) concordia chiajna (1) CR9 (1) Cristian Gatu (1) cronica (7) cs otopeni (1) curiozitati (14) curtean (1) de la prieteni (1) digimobil (2) dinamo (5) Distractie (56) Diverse (30) divizia A (63) divizia sport (1) dopaj (2) dunarea giurgiu (1) echipa nationala (1) Eu (21) fc vaslui (1) Federer (2) Fenomen (8) Fotbal (49) fotbalul mic (1) fotbalul romanesc (2) Foto (6) FRF (6) furt (1) Gafa (5) Gheorghe Tadici (1) Handbal (7) huligani (1) ioan igna (1) ioan niculaie (1) ioan ovidiu sabau (1) Ironie (13) JO2010 (2) lance armstrong (1) laurentiu diniță (1) Le Tour (7) Legende (8) liga i (3) maria sharapova (1) messi (1) mitica dragomir (1) mitică dragomir (1) Mizerie (9) Mondiale 2010 (1) murray (1) Muzică (3) nadal (1) nereida gallardo (1) Nervi (19) nesimtire (4) NHL (15) nissan (1) offtopic (11) Olimpiada (8) Oltchim (1) Omagiu (12) Opinie (66) pariuri (26) phishing (1) poli timisoara (9) politia romana (1) politica (1) Preluate (5) Premier League (4) probleme pariuri (1) prosport (1) Prostie (24) Publicate (46) publicitate (3) radio (1) rapid (3) razvan lucescu (1) reclama (1) religie (1) Reprezentativa (17) respect (1) rubio (1) sabau (1) scandal (6) Serbia (1) Serie A (1) Snooker (2) sondaj (6) Speculatie (9) steaua (2) suporteri (2) telefonie (2) Tenis (10) the stig (1) top gear (1) unirea urziceni (2) universitatea craiova (2) victor piturca (1) victoria branesti (1) violenta (2) vodafone (2) ziaristi (25)