Tuesday, December 25, 2007

Dupa 33 de zile

A trecut mai bine de o luna de cand nu am mai postat un mesaj pe blog. Am vrut sa scriu de cateva ori cate ceva, s-au intamplat multe, dar prea asteptam sfarsitul anului si toate au trecut ca trenul prin gara.

Fotbal pe afara:
Capello a preluat reprezentativa Angliei. Preconizez ca prin primavara lui 2009 isi incheie cariera in Marea Britanie, chiar daca atunci va fi pe primul loc in grupa cu nationala Albionului.

Luciano Moggi este din nou implicat intr-un scandal de coruptie, dupa ce s-au descoperit cateva conversatii cu oficiali ai clubului Juventus prin care le dadea sfaturi in ceea ce a excelat el: coruptia si manipularea.

Este a treia luna consecutiva in care eu castig din salariu mai mult decat Jose Mourinho! Apropo, plecarea portughezului de la Chelsea l-a costat pe Abramovic cam tot atat cat face un picior de la Ronaldinho, iar marul discordiei, Andriy Shevchenko, tot rezerva este.

Si ca tot vorbim de Ronnie, acesta e gata sa plece de la Barcelona, unde nici clubul, nici fanii nu il mai vor si nici el nu prea mai are tragere de inima in ros-albastru. Dovada ca in afara catorva floricele de efect dar inefective, a reusit NI-MIC in "El clasico" din weekend. Real si-a batut rivala Barcelona chiar pe "Camp Nou", un meci in oglinda cu acela din urma cu doi ani, cand "Dintosul" era decisiv in stabilirea unui scor de forfait. A fost atunci 3-0 pentru Barca.

Asa cum ne-a obisnuit traditia fotbalistica din ultimii ani, cand un brazilian cade de pe pozitia de "cel mai bun fotbalist", vine alt brazilian. Ronaldo i-a predat stafeta lui Ronaldinho, cu ceva pauza de sezoane. Din 2007, cel mai bun fotbalist este Ricardo Izecson Santon Leite, tot brazilian. Il stiti sub pseudonimul Kaka.

Mijlocasul vrea sa ajunga in viitor capitan la AC Milan. Sa vedem cand se retrage Maldini, ca si anul acesta a amenintat: "Poate ma voi retrage la sfarsitul sezonului, dar as vrea sa mai castig o data Cupa Campionilor". Prima data cand am auzit vorba asta la Maldini era in urma cu vreo 5, 6 ani. De atunci o repeta obsesiv si a castigat de doua ori Liga. Batranii astia...

Fotbal pe la noi:
De Poli e un entry detaliat, separat.

Steaua s-a facut de ras in Liga. Cu asa patron, nu e de mirare, cu manageri ca Argaseala si Ilie nu poti cere competenta, iar cu Lacatus (episoade marcante: retrogradari cu Brasov, Ceahlaul, Inter Gaz si nebunie la UTA), nu poti cere inovatie. Ce-mi place mai mult este ca s-au gasit vinovatii: jucatorii. Lipsiti de pregatire adecvata, ei platesc pentru stupiditatile conducerii cu capul. Acela pe care tot conducerea si l-a pierdut de mult. Cam de cand... a plecat Meme si Oli? Sper doar sa mai doarma asa Steaua, inca vreo cateva luni.

Dinamo l-a dat afara si pe Zenga iar pe banca sta celebrul cuplu de ratati Dinu-Talnar. Nu sunt de condamnat ei si chiar au un plus ca au acceptat sa antreneze echipa in asemenea situatie. Dar e bizar cum Borcea, Badea, Turcu si restul dinamovistilor braveaza ca Talnar-Dinu este o solutie de termen lung, uitand ca procuroru' este artizanul acelui episod "007", dar nu din seria "Bond James Bond", iar tantaru' e nascut sa fie "secund" si sa aranjeze jaloane. Ca "principal" nu a fost in stare sa antreneze nici macar in Liga a II-a la Alba Iulia.

Invinsa la Timisoara pentru prima data in acest campionat, CFR Cluj impresioneaza din nou cu agresivitatea campaniei de achizitii. Dorsin de la Rosenborg si Ruiz, un argentinian golgeter in Chile, sunt deja luati. Sa vedem cat tine si strategia asta si cand apar petardele in echipa, ca pana si Arsene Wanger se mai inseala, darmite Muresan?

Rapid... sau scandal dupa scandal. Ultimul este despre Sapunaru si Constantin care vor sa plece de acolo, Maldarasanu s-ar duce si el la FC Brasov, Zotta nu se mai satura sa-i ironizeze pe toti, parteneri sau rivali, Copos e rupt de lume si se da pe partiile din Poiana. Si totusi echipa este pe locul al doilea, la 5 puncte de lider, desi la un moment dat lupta parea terminata. Ce a readus Rapidul sus? Rednic? Programul lejer din ultimele doua luni? arbitrajele? Probabil ca toate. Inclusiv scandalul.

Ce ar mai fi de la noi:
Vasluiul l-a luat pe Djapka de la Pandurii, un fotbalist, dupa parerea mea, cam de valoarea mult-ravnitului Pulhac. Doar banii difera.
Universitatea Craiova are interdictie de a face transferuri un an de zile. Asta dupa ce Mititelu a dat afara vreo patru fotbalisti. Nu-i vad deloc bine pe olteni.
UTA moare nu foarte incet, dar sigur. Razboiul dintre Nicolae Bara si Sandu Ion a indepartat sponsorii, i-a facut pe cei doi sa renunte la club, fanii au devenit radicali, autoritatile locale nu se implica fie ca nu pot, fie ca nu vor, Cazan, Coras si "Magiun" si-ar da demisia dar nu are cine sa le aprobe cererile.
Toni Dobos a acceptat sa intre in conducerea de la "U" Cluj, insa rezultatele manageriale se lasa asteptate, "sepcile" incheind anul pe ultimul loc, exceland doar prin cele 6 autogoluri inscrise pana acum.
La Ceahlaul e din nou o epurare, dupa cea din urma cu sase luni.
La Poli Iasi Popa nu ar mai ramane, moldovenii nu l-ar mai tine, dar si-au dat unul altuia in cap cu contractul si nicio parte nu-si permite sa-l rezilieze.

0 comentarii:

Tagguri

adrian mutu (4) Africa de Sud 2010 (5) alina dumitru (1) ANAF (1) Anja Andersen (1) antena 3 (1) arbitraj (3) arogantele etapei (11) australian open (1) Auto (3) baschet (5) ben collins (1) bet365 (1) bonetti (1) CFR (1) cfr cluj (1) Champions League (12) chiajna (1) ciclism (1) Cinism (14) concordia chiajna (1) CR9 (1) Cristian Gatu (1) cronica (7) cs otopeni (1) curiozitati (14) curtean (1) de la prieteni (1) digimobil (2) dinamo (5) Distractie (56) Diverse (30) divizia A (63) divizia sport (1) dopaj (2) dunarea giurgiu (1) echipa nationala (1) Eu (21) fc vaslui (1) Federer (2) Fenomen (8) Fotbal (49) fotbalul mic (1) fotbalul romanesc (2) Foto (6) FRF (6) furt (1) Gafa (5) Gheorghe Tadici (1) Handbal (7) huligani (1) ioan igna (1) ioan niculaie (1) ioan ovidiu sabau (1) Ironie (13) JO2010 (2) lance armstrong (1) laurentiu diniță (1) Le Tour (7) Legende (8) liga i (3) maria sharapova (1) messi (1) mitica dragomir (1) mitică dragomir (1) Mizerie (9) Mondiale 2010 (1) murray (1) Muzică (3) nadal (1) nereida gallardo (1) Nervi (19) nesimtire (4) NHL (15) nissan (1) offtopic (11) Olimpiada (8) Oltchim (1) Omagiu (12) Opinie (66) pariuri (26) phishing (1) poli timisoara (9) politia romana (1) politica (1) Preluate (5) Premier League (4) probleme pariuri (1) prosport (1) Prostie (24) Publicate (46) publicitate (3) radio (1) rapid (3) razvan lucescu (1) reclama (1) religie (1) Reprezentativa (17) respect (1) rubio (1) sabau (1) scandal (6) Serbia (1) Serie A (1) Snooker (2) sondaj (6) Speculatie (9) steaua (2) suporteri (2) telefonie (2) Tenis (10) the stig (1) top gear (1) unirea urziceni (2) universitatea craiova (2) victor piturca (1) victoria branesti (1) violenta (2) vodafone (2) ziaristi (25)