Tuesday, March 30, 2010

Aroganţele etapei 24

Dacă veţi găsi drept răutăcioase şi subiective părerile de mai jos, concluzia nu vă va fi departe de adevăr. Cine vrea, e liber să aibă alte păreri şi să le scrie în comentarii.


0-1 Gaz Metan - Oţelul
Gaz Metan ştia un lucru în retur până la meciul ăsta: puncte se strâng şi cu 0-0, dacă nu mai e Bud acolo să facă o fază, o pasă, un gol... Dar învăţase şi Dorinel că un gol îi aduce punctele la Mediaş şi cu o fază fixă visează acum la Europa League... Vise plăcute.


0-0 Pandurii - Steaua
La Cîrţu nu înţeleg un lucru. Cum naiba nu e nimeni în stare să-i descoasă apărarea aia? De zeci de ani de zile se mulţumesc toţi adversarii lui să se lamenteze în meciuri la limită şi în pariuri sigure de Sub 2,5 goluri.
La Pandurii, nu înţeleg cum de rezistă an după an în Liga I, fără să producă valori, fără să transfere jucători, fără să dea goluri, fără nimic. Joacă probabil cel mai urât fotbal din Liga I de mulţi ani şi nu ţin minte un meci făcut de Pandurii care să îmi fi plăcut, dar ei sunt mereu, cu emoţii, acolo, peste linie.
Un paradox mai mare este Steaua, care joacă anul acesta exact la fel ca şi Pandurii, dar este pe locul trei în campionat. Încerc acum să îmi aduc aminte de o fază din acest meci dar nu reuşesc. Parcă a trecut un mileniu de când s-a jucat şi de atunci, printre scandaluri banale, s-au consumat mii de ediţii de ziare în spovedanii la "palat", în numiri şi demiteri de antrenori, în scandaluri cu suporteri şi coaliţii amuzant-penibile.
PS: Suporterii care strigă "Pleacă" în Ghencea sunt aceiaşi cu suporterii care se mândresc pe siteuri cu un nou posibil titlu la vară?


2-1 Alba Iulia - Astra
La meciul acesta am făcut live pe ProSport. Cred că îl ştiu şi acum pe de rost, deşi nu mi-am propus să-l memorez, dar sincer, a fost un meci neaşteptat de interesant. Ori erau cu toţii prea buni de-a ieşit aşa ceva, ori erau cu toţii prea slabi. Ne uităm să vedem ce spune clasamentul?


0-0 Poli Iaşi - Curtea de Argeş
Deţinătorii drepturilor TV s-au gândit bine să ne acorde două ore libere din vieţile noastre, fără să ne mai pierdem vremea cu un meci nul de la un cap la altul.


0-1 Rapid - Craiova
Aşa le place rapidiştilor să se joace de-a "uite-l că nu e"... uite patronul, nu e patronul; uite antrenorul, nu e antrenorul; uite-l pe Varga, nu mai e Varga; uite trei puncte, "nu e" trei puncte. Şi cât se joacă ei de-a "uite-l că nu e", le-o mai trage câte o Craiova ca să dea motiv de supărare Giuleştiului şi să se spargă geamuri într-o nouă dezamăgire că se ratează iar un titlu care avea doar şanse matematice să ajungă anul acesta acolo.
Dacă mai erau 15 etape în loc de 10, oltenii se băteau la titlu. Mai bine pentru ei că scapă de presiunea asta, se pot concentra pe evitarea retrogradării.
PS: Încă mai râd când mă gândesc la poza prinsă de editie.ro! Un arbitru să îşi pună mâinile în cap în timpul meciului la un gol, mai rar se poate găsi. Zi drept Mugurel, ai pus la pauză pe live că se gată 0-0?


1-0 Gloria - Ceahlăul
Tata Jean era convins că în fotbal nu mai sunt "oameni de onoare". Atunci meciul acesta ce argument aduce? Să se fi înşelat bătrânul? Să fi dat peste o excepţie?


4-4 Urziceni - Dinamo
Nici nu ştiu ce mă uimeşte mai tare la meciul ăsta. Cele opt goluri? Faptul că Unirea nu a reuşit să câştige împotriva unei apărări franjuri? Faptul că Daniel Tudor parcă a jucat pentru "câini", în timp ce Dolha parcă a compensat pentru Urziceni? Faptul că DInamo a fost egalată de la 4-2? Reacţia lui Turcu de la finalul meciului? Reacţia lui Prunea care s-a luat în gură cu Turcu (dacă se luau în altele, mai făcea Vasilică vreo patru operaţii şi tot nu îl bătea pe Florinel)?
Multe întrebări, şi mai multe discuţii. Daţi-i microfonul lui Cornel Dinu, e tare supărat şi acum spune multe. De parcă el nu a avut 4-0 cu Foresta cam pe atunci când au început să dispară oamenii de onoare ai lui tata Jean. Of, Mister, cum mai trece timpul şi cum mai uită lumea nişte lucruri ca ăsta...


0-1 FC Timişoara - SC Vaslui
Poli şi-a dominat adversarul, dar a rămas cu mâna goală. E vorba de meciul cu Rapid, din deplasare, 0-1. Poli şi-a dominat adversarul, dar Daniel Tudor a scos tot. E vorba de meciul cu Urziceni, 0-0. Poli şi-a dominat adversarul, dar Vasluiul a luat punctele. Se vede un tipar aici? Se vede la fel de bine ca în contestaţiile legate de arbitraj? Dar o oră de avantaj numeric, un penalty ratat, o bară şi vreo patru-cinci ocazii mari în careul advers nu prea mai permit scuza cu arbitrajul. Bine, asta nu înseamnă că n-a fost henţ la Costly la faza unicului gol al meciului.
Doar Porumboiu nu se poate pronunţa. De ce? Pentru că nu a fost o cameră pe "partea ailaltă". Adică da, "Reverse Angle".
Numai să nu vină pentru el în curând "partea ailaltă" a acestui aspect şi să se lovească de pe locul doi până pe locul 8. Nu ştiu, am eu aşa, un feeling...


0-1 FC Braşov - CFR Cluj
CFR mi s-a părut la meciul acesta ca un capitol din "cartea" Pandurii-Steaua, numai că Braşovul a fost o teză copiată din Gloria - Ceahlăul şi note de subsol furate de la Gaz Metan. Dacă ia CFR titlul, vom putea spune că în România triumfă încă o dată pragmatismul, că avem o campioană într-un stil italian dar mult mai urât decât stilul original.

0 comentarii:

Tagguri

adrian mutu (4) Africa de Sud 2010 (5) alina dumitru (1) ANAF (1) Anja Andersen (1) antena 3 (1) arbitraj (3) arogantele etapei (11) australian open (1) Auto (3) baschet (5) ben collins (1) bet365 (1) bonetti (1) CFR (1) cfr cluj (1) Champions League (12) chiajna (1) ciclism (1) Cinism (14) concordia chiajna (1) CR9 (1) Cristian Gatu (1) cronica (7) cs otopeni (1) curiozitati (14) curtean (1) de la prieteni (1) digimobil (2) dinamo (5) Distractie (56) Diverse (30) divizia A (63) divizia sport (1) dopaj (2) dunarea giurgiu (1) echipa nationala (1) Eu (21) fc vaslui (1) Federer (2) Fenomen (8) Fotbal (49) fotbalul mic (1) fotbalul romanesc (2) Foto (6) FRF (6) furt (1) Gafa (5) Gheorghe Tadici (1) Handbal (7) huligani (1) ioan igna (1) ioan niculaie (1) ioan ovidiu sabau (1) Ironie (13) JO2010 (2) lance armstrong (1) laurentiu diniță (1) Le Tour (7) Legende (8) liga i (3) maria sharapova (1) messi (1) mitica dragomir (1) mitică dragomir (1) Mizerie (9) Mondiale 2010 (1) murray (1) Muzică (3) nadal (1) nereida gallardo (1) Nervi (19) nesimtire (4) NHL (15) nissan (1) offtopic (11) Olimpiada (8) Oltchim (1) Omagiu (12) Opinie (66) pariuri (26) phishing (1) poli timisoara (9) politia romana (1) politica (1) Preluate (5) Premier League (4) probleme pariuri (1) prosport (1) Prostie (24) Publicate (46) publicitate (3) radio (1) rapid (3) razvan lucescu (1) reclama (1) religie (1) Reprezentativa (17) respect (1) rubio (1) sabau (1) scandal (6) Serbia (1) Serie A (1) Snooker (2) sondaj (6) Speculatie (9) steaua (2) suporteri (2) telefonie (2) Tenis (10) the stig (1) top gear (1) unirea urziceni (2) universitatea craiova (2) victor piturca (1) victoria branesti (1) violenta (2) vodafone (2) ziaristi (25)