Friday, December 04, 2009

Victimele sigure ale Mondialului

În această seară s-au stabilit grupele pentru Campionatul Mondial din 2010. În vreme ce lumea fotbalului se bate pe pronosticuri la câştigarea titlului, cred că interesantă ar fi şi o clasificare a echipelor care deja nu prea au de ce să îşi facă rezervări lungi la hoteluri.

Grupa A
Africa de Sud
Mexic
Uruguay
Franţa

S-a întâmplat în 1994 ca echipa gazdă să nu treacă de grupe, era vorba de America şi poate că tocmai noi, românii, le-am stricat calificarea. America s-a calificat la golaveraj prin sistemul de atunci cu şase grupe în loc de opt, care permitea la cele mai bune patru echipe de pe locurile trei să meargă mai departe. Acum, cu o grupă moderată valoric, Africa de Sud cred că are asigurat un loc în fazele eliminatorii alături de Franţa, deci cred că Mexic şi Uruguay vor fi perdantele primei faze din competiţie.

Grupa B
Argentina
Nigeria
Coreea de Sud
Grecia

Problema Argentinei rămâne din punctul meu de vedere Maradona, dar valoarea o va duce măcar până după grupe. În rest, celelalte trei se vor bate cu siguranţă cu şanse sensibil egale la calificare. Totuşi, Nigeria cred că este cea mai dezavantajată şi va fi un arbitru pentru celelalte trei echipe.

Grupa C
Anglia
SUA
Algeria
Slovenia

Anglia se poate gândi deja la viitorul adversar, adică Germania sau Serbia, iar SUA va ajunge aproape sigur mai departe. Delegaţia Algeriei şi cea a Sloveniei se pot mulţumi cu amintirile şi pozele de la meciuri.

Grupa D
Germania
Australia
Serbia
Ghana

"Germania ajunge în finală când joacă prost şi o câştigă când joacă bine". E un proverb al fotbalului şi numai Serbia poate să pună probleme în lupta pentru primul loc. Oricum, cele două echipe europene sunt probabil calificate mai departe. Ghana şi Australia nu reprezintă ameninţări reale.

Grupa E
Olanda
Danemarca
Japonia
Camerun

O repartizare similară cu Grupa B a Argentinei, dar cred că totuşi Camerun este o echipă care se poate impune în faţa Japoniei şi a Danemarcei. Olanda va fi ca în alte dăţi, adică va executa totul la scor în faza grupelor, le va da speranţe fanilor, iar la primul meci eliminatoriu va ieşi din competiţie, după o serie de ocazii monumentale ratate şi poate câteva penaltyuri executate aiurea.

Grupa F
Italia
Paraguay
Noua Zeelandă
Slovacia

În clasamentul punctelor, va fi cea mai echilibrată grupă, cu o sumedenie de egaluri. Italia va începe cu un egal dar se va califica de pe primul loc, însă îl va câştiga abia în ultima etapă a fazei grupelor, în vreme ce Paraguay şi Slovacia vor depinde de rezultate indirecte până la final şi vor spera că squadra azzura se va bloca undeva. Calculele uneia din cele două vor fi răsturnate undeva în minutul 80 al ultimului joc, atunci când veşnic tinerii Inzaghi şi Del Piero vor combina pentru un contraatac tăios în urma căruia vor obţine un penalty contestat de Noua Zeelandă. Pirlo va înscrie pentru un triumfător 1-0 şi îi va arunca în infern pe perdanţii din celălalt meci.

Grupa G
Brazilia
Coreea de Nord
Coasta de Fildeş
Portugalia

Pe de o parte, vom auzi cum echipa Braziliei este o colecţie de staruri lipsită de omogenitate şi cum sponsorii fac primul "11". Pe de altă parte, vom auzi cum Portugalia are o nouă generaţie de fotbalişti care moşteneşte generaţia lui Figo prin Cristiano Ronaldo. Despre CR9 vom auzi cele mai multe, cum nu face el tot ce poate pentru "naţională". Şi în vreme ce ne vom ocupa cu auzul acestor comentarii, Coasta de Fildeş a lui Drogba ar putea să facă marea surpriză şi să trimită în infern una din cele două favorite, în vreme ce Coreea de Nord va conta doar la limitările scorurilor. Asta pentru binele fotbaliştilor, n-aş vrea să îi văd biciuiţi în public pentru că au avut un golaveraj negativ din două cifre, într-o imagine prinsă de un satelit de propagandă american. Oricum, spre binele şi protecţia capitalismului, poate că nord-coreenii au avut şi bila încălzită, ca nu cumva să facă senzaţie şi să depăşească grupele.

Grupa H
Spania
Elveţia
Honduras
Chile

Spania e calificată, dau în scris. Dar nu ştiu cum se face că Elveţia pică mereu în grupe accesibile când e vorba de competiţii fotbalistice. Parcă sunt păziţi de cineva de sus, de acolo de unde se dreg toate marile uneltiri în fotbalul mondial. De ce n-ar avea ei soarta Coreei de Nord să pice într-o grupă cu alte trei echipe cu pretenţii? Mai are rost să vă spun că Honduras şi Chile sunt turistele grupei?

5 comentarii:

Violatorul Carpatin said...

Daca ai coaie lasa comentariul meu. Daca nu, e de rau. Si da, e o amenintatare.
1. SUA in 94 s-a calificat din grupe bai baiete. Mai citeste si tu un pic ca sunt convins ca te jucai cu puta in tarana.
2. Cum dracu spui asa de sigur ca Nigeria isi ia adio de la Mondiale? Nu tin cu ei, dar ii reprezinta jucatorii.
3. Aia cu nemtii care ajung in finala nu e un proverb. Este o declaratie data de englezul Gary Linecker in anii 80.
4. Restul tampeniilor tale nu le mai amintesc ca mi se face sila.
REPET, daca ai coite, lasa-mi mesajul, banatean de frunte ce esti!

12/04/2009 9:33 PM
Valentin Serbanut said...

1. Americanii s-au calificat de pe locul trei şi au pierdut în runda următoare cu Brazilia, deci până şi excepţia este anulată. Ceea ce întăreşte ce am spus eu.
Da, sunt mai tânăr decât tine, America '94 este spectacolul care mi-a trezit microbul, e vreo vină aici? Oricum, justeţea totală îţi aparţine când judeci oamenii pentru că nu toţi ne-am născut ca tine, în vremuri imemoriale.

2. În 2006 unde a fost Nigeria? Dar Coreea de Sud? Sigur că au un John Obi Mikel, un Martins sau un Kanu, dar cu doi portari care joacă în Israel şi unul care joacă în Africa de Sud cred că au o problemă în poartă. Rămâne de văzut unde va fi dreptatea.

3. Gary Lineker a spus asta: "Soccer is a game for 22 people that run around, play the ball, and one referee who makes a slew of mistakes, and in the end Germany always wins".
Ai observat? Se scrie LINEKER, leule.

4. Ce să spun aici? Mi-e şi mie silă că suntem colegi? Neah, mi se rupe de frustrările tale.

12/04/2009 10:39 PM
perkele said...

Grupele A şi H sunt penibile pentru un campionat mondial.
Abia aştept Portugalia-Brazilia şi Anglia-SUA.
Violatorul Carpatin se prescurtează veceu, nu?

12/04/2009 11:45 PM
Violatorul Carpatin said...

Serbanut: Nu sunt leu, ci taur, si nu lucrez in presa, manca-ti-as!
M-ai spart la aia cu Lineker, am trecut un c aiurea, dar tu ai debitat o suta de litere idioate in postul tau. Problema ta e ca te bagi unde nu-ti fierbe oala. Si daca tot esti rau, uite, te fac de caca! Citez: "Mi-e şi mie silă că suntem colegi?". Ce cauta semnul ala la sfarsitul propozitiei, draga Vali? Oricum, o sa-ti mai urmaresc blogul pentru ca e bun.
perkele: Trebuia sa zici si tu ceva.

12/05/2009 12:27 AM
Valentin Serbanut said...

@perkele - cum sa astepti Anglia - SUA? Ultrasii din New York vor face coregrafie cu popcorn si bigMac...

@ Violatorul Carpatin - Dar ai lucrat in presa ani buni si o perioada ai fost inclusiv pe la ProSport. De aceea am si spus "leule", dar cred ca nu ai prins perioada "leilor". Nu stiu unde lucrezi acum, banuiam ca tot in presa ai ramas.

12/05/2009 1:45 AM

Tagguri

adrian mutu (4) Africa de Sud 2010 (5) alina dumitru (1) ANAF (1) Anja Andersen (1) antena 3 (1) arbitraj (3) arogantele etapei (11) australian open (1) Auto (3) baschet (5) ben collins (1) bet365 (1) bonetti (1) CFR (1) cfr cluj (1) Champions League (12) chiajna (1) ciclism (1) Cinism (14) concordia chiajna (1) CR9 (1) Cristian Gatu (1) cronica (7) cs otopeni (1) curiozitati (14) curtean (1) de la prieteni (1) digimobil (2) dinamo (5) Distractie (56) Diverse (30) divizia A (63) divizia sport (1) dopaj (2) dunarea giurgiu (1) echipa nationala (1) Eu (21) fc vaslui (1) Federer (2) Fenomen (8) Fotbal (49) fotbalul mic (1) fotbalul romanesc (2) Foto (6) FRF (6) furt (1) Gafa (5) Gheorghe Tadici (1) Handbal (7) huligani (1) ioan igna (1) ioan niculaie (1) ioan ovidiu sabau (1) Ironie (13) JO2010 (2) lance armstrong (1) laurentiu diniță (1) Le Tour (7) Legende (8) liga i (3) maria sharapova (1) messi (1) mitica dragomir (1) mitică dragomir (1) Mizerie (9) Mondiale 2010 (1) murray (1) Muzică (3) nadal (1) nereida gallardo (1) Nervi (19) nesimtire (4) NHL (15) nissan (1) offtopic (11) Olimpiada (8) Oltchim (1) Omagiu (12) Opinie (66) pariuri (26) phishing (1) poli timisoara (9) politia romana (1) politica (1) Preluate (5) Premier League (4) probleme pariuri (1) prosport (1) Prostie (24) Publicate (46) publicitate (3) radio (1) rapid (3) razvan lucescu (1) reclama (1) religie (1) Reprezentativa (17) respect (1) rubio (1) sabau (1) scandal (6) Serbia (1) Serie A (1) Snooker (2) sondaj (6) Speculatie (9) steaua (2) suporteri (2) telefonie (2) Tenis (10) the stig (1) top gear (1) unirea urziceni (2) universitatea craiova (2) victor piturca (1) victoria branesti (1) violenta (2) vodafone (2) ziaristi (25)