Monday, April 12, 2010

Aroganţele etapei 27

Dacă veţi găsi drept răutăcioase şi subiective părerile de mai jos, concluzia nu vă va fi departe de adevăr. Cine vrea, e liber să aibă alte păreri şi să le scrie în comentarii.

3-0 Oţelul - Gloria Bistriţa
Un joc de nimic sau nimic, dar măcar cu trei goluri. Mi-a plăcut de Şumudică atunci când a strigat la arbitru "Îţi baţi joc de munca mea", de parcă ar fi contat acest rezultat. E drept că Bistriţa are un meci şi jumătate deasupra liniei, dar avansul de patru puncte nu prea mai are cum să îl piardă.

1-0 Craiova - Astra
Chiar dacă nu încetează să mă uimească mereu cu câte ceva nasol, Universitatea îmi place pe undeva. Îmi place pentru că după o victorie chinuită şi un meci searbăd la limita suferinţei, se găseşte oricum cineva care să deschidă acolo un nou conflict. Dina, de data asta, crede că i-a dat o lecţie lui Nicolo Napoli. Craiova iar are vise şi iar sunt cei mai buni, numai să vedem cât ţine... Până în etapa viitoare?

2-1 Inter Curtea de Argeş - Unirea Alba Iulia
Doi antrenori care par inteligenţi şi Sliskovic are chiar şi o carte de vizită interesantă... Un antrenor al gazdelor care gândeşte totul tactic şi aşează ca pe tabla de şah fotbaliştii, altul al oaspeţilor care aşteaptă dăruire, caracter, spirit de luptă. Teoretic ar trebui să iasă un meci superb, dacă pe teren fotbaliştii nu s-ar călca în picioare ca să dea un gol cu poarta goală sau să blocheze un mijlocaş care ştie să pătrundă printre fundaşi ca la divizia C. Încă o dată, sunt sigur că Inter va scăpa de retrogradare, în vreme ce Alba-Iulia a mai ratat o "ultimă şansă".

1-1 Vaslui - Unirea Urziceni
Porumboiu are dreptate, arbitrul a dat încă două minute de prelungire peste limita arătată. Dar ce îşi închipuia nenea Adrian în minutul 90+1? Că poate să tragă de timp cu portarul picat până la final? Că nu se contabilizează tragerea aia de timp din cauză că arbitrul de rezervă arătase deja prelungirile? Ca să nu mă mai întreb ce fel de echipă e Vaslui, dacă nu a reuşit să îşi facă la 1-0 măcar o fază de contraatac, deşi avea un om în plus şi Urziceni se descoperise în apărare căutând egalarea? Şi mai am o întrebare: cum să speri la titlu, dacă în ultima fază a meciului (tehnicul! :D ) Vasile Maftei reuşeşte să recentreze pe spate, la colţul lung, pentru golul egalizator?

1-0 Gaz Metan - Pandurii
Pustai l-a bătut pe Cîrţu, matematica bate vorba iute, pentru că valoric echipele sunt cam egale. Cam asta e teorema celui mai interesant meci de la retrogradare din etapa asta. Mai exact, factorul Kubala a găsit o sinusoidală printre autobuzele cîrţesciene, pentru un rezultat la limită după care şi Gazul se poate considera salvată de la retrogradare. În schimb gorjenii s-au cam afundat şi sunt la 3 puncte de primul loc neretrogradabil. De ciudă, Sorin Cîrţu credea că arbitrul e de vină pentru matematicile aplicate de Kubala în acel gol norocos. După cum spune reclama, norocul nu poate explica de ce...

1-1 Ceahlăul - Timişoara
Câte semnale mai trebuiau să ajungă în Banat pentru a fi luat Ceahlăul în serios? Nemţenii luaseră cinci puncte cu echipele din Bucureşti în acest retur, Poli cedase acasă 14 şi în deplasare 18, victoriile atârnă mereu de un ultim minut al meciului, dacă nu se câştigă cu noroc, se pierd puncte cu ghinion. Sigur că la cinci puncte de CFR şi cu meciul direct care bate la uşă, Marian Iancu mai speră la titlu. Numai că între timp se caută vinovaţi pentru un obiectiv virtual ratat. Şi acei vinovaţi sunt preparatorii fizici şi antrenorul de portari. Acum înţelegeţi de ce an de an se ratează campionatul pe Bega?
Despre Ceahlăul, numai de bine. La -18, mai pot spune de ei că abia aştept sezonul următor în care să iau meciurile lor de acasă drept "bancă" pe biletele de pariuri.

0-0 Dinamo - Braşov
Am vrut să mă uit la meciul acesta, dar nu am putut. Pur şi simplu, jocul m-a făcut să resping imaginea, să nu doresc să văd partida. Oricum, după meci, Dinamo şi-a dat seama că a ieşit din cursa pentru titlu tot într-o partidă cu stegarii, la fel ca anul trecut. Isn't it ironic? Să-ţi năruiască visele tocmai echipa care, în urmă cu decenii, îţi dădea pe tavă titlul la golaveraj într-un 10-1 pentru Dinamo?

1-0 CFR Cluj - Rapid
Pe Andone l-am crezut când a spus că vrea să bată CFR, Dinamo şi Steaua. Dar nu am înţeles de ce tocmai Herea a scos mingea pe care scria 1-1 de pe linia porţii clujene. Dacă pe teren Rapidul a fost palid rău de tot, la conferinţa de după, Ando a fost iar în mare formă. N-a scăpat nimeni de gura lui, nici măcar Mitică. Dar să vedem cât ţine la Copos treaba asta cu scandalul, că "Fălcosul" nu cred că a ajuns acolo pentru circ, ci pentru obiectiv. Unul tot mai îndepărtat etapă de etapă.
CFR? Da, va lua campionatul. Chiar dacă joacă urât, oportunist şi neconvingător, o face mai bine decât ceilalţi pretendenţi la fel de oportunişti, de ermetici şi de lipsiţi de calitate.

Steaua - Poli Iaşi
Încă nu s-a jucat, dar sunt tentat să scriu de acum că Steaua se tot amăgeşte cu câte trei puncte smulse in extremis şi cine ştie în ce cadru, în timp ce la Iaşi nu înţeleg cum crede Grigoraş că poate ajuta echipa stând acasă pe motiv de boală. Poate o fi un pretext, eu înclin să cred asta... Până la urmă, Rafa Benitez n-a lipsit de la meciurile lui Liverpool nici când era înmormântat tatăl său. E o diferenţă, nu?
UPDATE: S-a terminat 2-1, după ce la pauză a fost 0-1. Did i say it or not?

0 comentarii:

Tagguri

adrian mutu (4) Africa de Sud 2010 (5) alina dumitru (1) ANAF (1) Anja Andersen (1) antena 3 (1) arbitraj (3) arogantele etapei (11) australian open (1) Auto (3) baschet (5) ben collins (1) bet365 (1) bonetti (1) CFR (1) cfr cluj (1) Champions League (12) chiajna (1) ciclism (1) Cinism (14) concordia chiajna (1) CR9 (1) Cristian Gatu (1) cronica (7) cs otopeni (1) curiozitati (14) curtean (1) de la prieteni (1) digimobil (2) dinamo (5) Distractie (56) Diverse (30) divizia A (63) divizia sport (1) dopaj (2) dunarea giurgiu (1) echipa nationala (1) Eu (21) fc vaslui (1) Federer (2) Fenomen (8) Fotbal (49) fotbalul mic (1) fotbalul romanesc (2) Foto (6) FRF (6) furt (1) Gafa (5) Gheorghe Tadici (1) Handbal (7) huligani (1) ioan igna (1) ioan niculaie (1) ioan ovidiu sabau (1) Ironie (13) JO2010 (2) lance armstrong (1) laurentiu diniță (1) Le Tour (7) Legende (8) liga i (3) maria sharapova (1) messi (1) mitica dragomir (1) mitică dragomir (1) Mizerie (9) Mondiale 2010 (1) murray (1) Muzică (3) nadal (1) nereida gallardo (1) Nervi (19) nesimtire (4) NHL (15) nissan (1) offtopic (11) Olimpiada (8) Oltchim (1) Omagiu (12) Opinie (66) pariuri (26) phishing (1) poli timisoara (9) politia romana (1) politica (1) Preluate (5) Premier League (4) probleme pariuri (1) prosport (1) Prostie (24) Publicate (46) publicitate (3) radio (1) rapid (3) razvan lucescu (1) reclama (1) religie (1) Reprezentativa (17) respect (1) rubio (1) sabau (1) scandal (6) Serbia (1) Serie A (1) Snooker (2) sondaj (6) Speculatie (9) steaua (2) suporteri (2) telefonie (2) Tenis (10) the stig (1) top gear (1) unirea urziceni (2) universitatea craiova (2) victor piturca (1) victoria branesti (1) violenta (2) vodafone (2) ziaristi (25)