Friday, April 09, 2010

Aroganţele etapei 26

Dacă veţi găsi drept răutăcioase şi subiective părerile de mai jos, concluzia nu vă va fi departe de adevăr. Cine vrea, e liber să aibă alte păreri şi să le scrie în comentarii.


3-0 Braşov - Oţelul
Oţelul este o echipă liniştită care a terminat campionatul. După acest rezultat, Braşovul i-a călcat pe urme. Unii spun că în Liga I au reapărut combinaţiile. Să fi luat Braşovul de la Dorinel ce a dat Stelei înainte cu o etapă?

1-1 Urziceni - Gaz Metan
MM Stoica a răbufnit nasol după meci, strigându-le ardelenilor că au stat capră în Ghencea şi cu Unirea şi-au dat viaţa pe teren. Numai că unde e logica, dacă oaspeţii au menajat vreo opt jucători pentru mult mai importantul lor meci cu Pandurii din runda 27? Asta e boală grea, nene.

2-0 Unirea Alba-Iulia - Universitatea Craiova
Oltenii nu au învăţat nimic din eşecul în ultimul minut cu Timişoara. Considerându-se o echipă când norocoasă pentru punctele din Giuleşti, când ghinionistă pentru punctele cedate bănăţenilor, băieţii lui Wotte au văzut că zarurile pică de cele mai multe ori în defavoarea ta. Şi,  din moment ce dau vina pe "crupier" că nu le-a dat, că nu a văzut, că a dat prea mult la alţii, tot nu au înţeles că punctele sunt pe teren, nu contează ce se vorbeşte după un meci.

0-0 Astra Ploieşti - FC Vaslui
Băieţii lui Lăcătuş sunt singurii care se forţează să tragă la titlu. Patronul spune că nu se gândeşte la primul loc, antrenorul spune că nu are asemenea obiectiv, adversarii spun că Vasluiul nu are tăria necesară să ducă la sfârşit lupta. Dar deja a trecut al 26-lea meci şi ei tot pe acolo sus se învârt. A, da! Gata cu laudele pentru Vaslui că un punct la Ploieşti nu e tocmai o realizare, cum nici pentru Astra nu e tocmai o realizare un punct cu Vasluiul, dar Napoli a pus iar un meci distanţă faţă de locurile retrogradante.

0-0 Timişoara - Curtea de Argeş
Am vrut să scriu că abia am suportat să mă uit pe viu la cel mai urât meci al lui Poli în 2009-2010, dar nu m-aş grăbi să pun eticheta asta pe meci pentru că mai sunt vreo câteva în trecutul recent din acelaşi capitol. A fost chiar un punct cu ceva dram de noroc, pentru că Apostu a dat-o-n bară din doi metri, ratând ocazia să cânte ceva refren de la Arad taman în vestiarele bănăţenilor.

1-2 Gloria - Steaua
Pentru Steaua, cel mai grav mi se pare că, la un meci în care "vampirii au avut colţi de pluş" (vorba lui Cristi Cucolaş în ProSport), Stoichiţă şi Argăseală erau să facă infarct în cor stând în tribună. Steliştii se mint în continuare că vor lua titlul, Bistriţa încearcă să ne convingă de tragedia unui rezultat care îi poate readuce în calculele retrogradării.

1-1 Rapid - Ceahlăul
De când a ajuns în Giuleşti, Andone tot schimbă la echipă. Şi schimbă, şi shimbă, şi schimbă... învârte jucători, face şedinţe, se ia la trântă cu adversarii, cu arbitrii, cu patronii altor echipe. Doar Rapidul joacă la fel ca în urmă cu o lună, când tot Manea era pe bancă. Acum sincer, n-ar fi frumos să minimalizez meritele Ceahlăului, mai ales în partea superioară a clasamentului. Deşi au început să ia puncte pe spinarea echpelor mari sau mici, nimeni nu le dă şanse de rămânere în "A". De fapt asta e şi şansa lor, să nu îi ia nimeni în serios, deşi au făcut cinci puncte pe Steaua, Dinamo şi Rapid.

0-2 Poli Iaşi - CFR Cluj
Grigoraş mai rimează numai forţat cu Iaşi. Omul ăsta ştie să facă echipe bunicele cu jucători cel mult mediocri, ştie să lanseze valori, dar cu un Bujor nu se face primăvară şi Iaşiul tocmai a intrat în subsolul clasamentului, unde Inter, Ceahlăul şi Alba-Iulia le urează viaţă lungă de vreo opt etape.
Dar clar, mai important în meciul acesta este CFR-ul, care păstrează primul loc şi îl şi consolidează cu tot jocul acela hidos, dar eficient. Dacă nu l-ar forţa atât pe Lacina Traore, ar avea motive şi mai mari să spere la trofeu.

0-0 Pandurii - Dinamo
Iaca, n-a fost "2 solist" cum spunea Iancu. O ştia el patronul de la Poli şi când a spus-o, dar l-a îmbufnat rău pe Cîrţu şi a ieşit un egal de toată frumuseţea... Atât cât poate fi de frumos un 0-0 şi atât cât poate fi de frumos un meci la Târgu Jiu. Dinamo se pregăteşte să tragă linie la un nou sezon în care Borcea nu înţelege că nu poţi lua titlul numai cu joc de culise, îţi trebuie şi pe teren ceva, iar oltenii au trecut momentan peste linie, dovadă că până acum am avut dreptate atunci când am spus că n-au echipă valoroasă, n-au un fotbal spectaculos, n-au susţinere, dar se menţin mereu în Liga I.

0 comentarii:

Tagguri

adrian mutu (4) Africa de Sud 2010 (5) alina dumitru (1) ANAF (1) Anja Andersen (1) antena 3 (1) arbitraj (3) arogantele etapei (11) australian open (1) Auto (3) baschet (5) ben collins (1) bet365 (1) bonetti (1) CFR (1) cfr cluj (1) Champions League (12) chiajna (1) ciclism (1) Cinism (14) concordia chiajna (1) CR9 (1) Cristian Gatu (1) cronica (7) cs otopeni (1) curiozitati (14) curtean (1) de la prieteni (1) digimobil (2) dinamo (5) Distractie (56) Diverse (30) divizia A (63) divizia sport (1) dopaj (2) dunarea giurgiu (1) echipa nationala (1) Eu (21) fc vaslui (1) Federer (2) Fenomen (8) Fotbal (49) fotbalul mic (1) fotbalul romanesc (2) Foto (6) FRF (6) furt (1) Gafa (5) Gheorghe Tadici (1) Handbal (7) huligani (1) ioan igna (1) ioan niculaie (1) ioan ovidiu sabau (1) Ironie (13) JO2010 (2) lance armstrong (1) laurentiu diniță (1) Le Tour (7) Legende (8) liga i (3) maria sharapova (1) messi (1) mitica dragomir (1) mitică dragomir (1) Mizerie (9) Mondiale 2010 (1) murray (1) Muzică (3) nadal (1) nereida gallardo (1) Nervi (19) nesimtire (4) NHL (15) nissan (1) offtopic (11) Olimpiada (8) Oltchim (1) Omagiu (12) Opinie (66) pariuri (26) phishing (1) poli timisoara (9) politia romana (1) politica (1) Preluate (5) Premier League (4) probleme pariuri (1) prosport (1) Prostie (24) Publicate (46) publicitate (3) radio (1) rapid (3) razvan lucescu (1) reclama (1) religie (1) Reprezentativa (17) respect (1) rubio (1) sabau (1) scandal (6) Serbia (1) Serie A (1) Snooker (2) sondaj (6) Speculatie (9) steaua (2) suporteri (2) telefonie (2) Tenis (10) the stig (1) top gear (1) unirea urziceni (2) universitatea craiova (2) victor piturca (1) victoria branesti (1) violenta (2) vodafone (2) ziaristi (25)