Friday, May 07, 2010

Aroganţele etapei 31

Liga I s-a reaprins pentru un final nebun. Cam asta e fraza pe care aţi citit-o în ultimele zile, dar de fapt e acelaşi chin haotic în drumul câtorva echipe spre un titlu pe care numai una îl va lua, în vreme ce restul vor suferi crunte depresii. Un lucru-i clar, Bucureştiul e la pământ. 

2-1 Ceahlăul - Universitatea Craiova
Cu sau fără Wotte, oltenii au aceeaşi problemă de vreo două decenii. Pierd din ghinion, câştigă pentru că sunt cei mai buni, cresc talente, niciodată echipe. Acum sunt prăpăstioşi şi toţi se cred deja retrogradaţi deşi încă sunt peste linie, în vreme ce echipele din apropierea CFR-ului aşteaptă de la Craiova la fel de mult un rezultat bun ca şi oltenii în sine. Cine sucombă?

1-1 Pandurii - Poli Iaşi
Avem două puncte chinuite şi împărţite pentru ca ambele echipe să mai spere la rămânerea în Liga I datorită jocului rezultatelor, mai mult decât datorită propriului joc. Vai de fotbalul nostru.

0-0 Gaz Metan Mediaş - Rapid
Bilanţul lui Andone la Rapid cred că seamănă destul de mult cu bilanţul lui Pustai pe aceeaşi perioadă la Gaz Metan. Şi totuşi, trei-patru echipe de top se bat pe semnătura lui. Da, are "Fălcosul" scuza venirii în mijloc de campionat, dar a ajuns să facă meci nul la a doua echipă de vacanţă din retur, după Oţelul. Norocul lui e acel rezultat de 5-1 cu Steaua, că altfel n-aş fi exclus imaginea lui în sprint pe şinele de tren care străbat Giuleştiul.

2-0 Steaua - Astra
De câţi arbitri are Steaua nevoie ca să învingă o echipă la retrogradare? De unul, dacă îl cheamă Buşi, are vreo trei meciuri în Liga I şi nu se teme de penibil.

1-0 Oţelul - Alba-Iulia
Atenţie! Unirea mai speră la evitarea retrogradării. Dar dacă Steaua mai speră la titlu, Alba Iulia, uneori chiar cu momente frumoase de joc, de ce să nu creadă? Speranţa moare ultima, deşi Oţelul le-a tras-o doar aşa, de antrenament.

6-0 FC Braşov - Gloria Bistriţa
Pe cuvânt dacă e ceva de înţeles din acest meci. Un prieten spunea că e rezultat bun pentru cote neverosimile.  Este un adevăr, dar nu neapărat adevărul care marchează acest joc. Poate că a fost vorba de un fel de ultimă reprezentaţie a echipei construite de Răzvan Lucescu, echipă care la vară se va împrăştia în zări şi zări, în timp ce Braşovul se va zbate la anul să facă baremul.

0-0 CFR Cluj - FC Vaslui
Nici nu s-au văzut bine clujenii cu sacii în căruţă, că s-a şi rupt căruţa în două şi sacii sunt căraţi care încotro, spre Banat sau Bărăgan, în ordine inversă. Recunosc, am o doză de respect pe undeva pentru Vaslui, pentru că n-a bifat o reciprocitate cupă-campionat. Şi mai am o doză de respect pentru arbitrul Marius Avram, care a încercat într-o singură seară să înoate împotriva curentului.

1-0 Urziceni - Internaţional Curtea de Argeş
Oooo, abia uitase ţara asta de nenorocirea calificării Urziceniului în Champions League, că pentru şefii televiziunilor (şi nu numai) care gem după rating şi ratecard a şi revenit coşmarul. Mai e puţin şi s-ar putea să se plătească un arbitru din bani publici (drepturile de transmisie sunt la TVR) doar pentru a nu avea din nou o echipă fără fani calificată direct în cea mai tare competiţie a lumii. Încă mai au un punct de siguranţă, dar mizez că punctul se va evapora la Craiova - CFR.

1-2 Dinamo - Poli Timişoara
Ţălnar a învăţat să se plângă. Din nou ne-a spus că după aspectul jocului, alta ar fi trebuit să fie câştigătoarea... Dacă şi-ar face un clasament al lui cu meciurile luate după aspect, ar lua locul întâi, al doilea şi al treilea. Până atunci, ce revanşă a fost meciul ăsta pentru Poli, pentru Timişoara şi  pentru Sabău să ia 6 puncte într-un sezon pe spinarea "câinilor". O revanşă contra Corpodenilor, Savaniilor, fantelor de lumină şi ameninţărilor venite din alte epoci. Din epoca în care a rămas Ţălnar blocat şi din care Poli a reuşit, măcar pentru un an, să se rupă şi să meargă mai departe. Titlul în Banat? Cine ştie...

0 comentarii:

Tagguri

adrian mutu (4) Africa de Sud 2010 (5) alina dumitru (1) ANAF (1) Anja Andersen (1) antena 3 (1) arbitraj (3) arogantele etapei (11) australian open (1) Auto (3) baschet (5) ben collins (1) bet365 (1) bonetti (1) CFR (1) cfr cluj (1) Champions League (12) chiajna (1) ciclism (1) Cinism (14) concordia chiajna (1) CR9 (1) Cristian Gatu (1) cronica (7) cs otopeni (1) curiozitati (14) curtean (1) de la prieteni (1) digimobil (2) dinamo (5) Distractie (56) Diverse (30) divizia A (63) divizia sport (1) dopaj (2) dunarea giurgiu (1) echipa nationala (1) Eu (21) fc vaslui (1) Federer (2) Fenomen (8) Fotbal (49) fotbalul mic (1) fotbalul romanesc (2) Foto (6) FRF (6) furt (1) Gafa (5) Gheorghe Tadici (1) Handbal (7) huligani (1) ioan igna (1) ioan niculaie (1) ioan ovidiu sabau (1) Ironie (13) JO2010 (2) lance armstrong (1) laurentiu diniță (1) Le Tour (7) Legende (8) liga i (3) maria sharapova (1) messi (1) mitica dragomir (1) mitică dragomir (1) Mizerie (9) Mondiale 2010 (1) murray (1) Muzică (3) nadal (1) nereida gallardo (1) Nervi (19) nesimtire (4) NHL (15) nissan (1) offtopic (11) Olimpiada (8) Oltchim (1) Omagiu (12) Opinie (66) pariuri (26) phishing (1) poli timisoara (9) politia romana (1) politica (1) Preluate (5) Premier League (4) probleme pariuri (1) prosport (1) Prostie (24) Publicate (46) publicitate (3) radio (1) rapid (3) razvan lucescu (1) reclama (1) religie (1) Reprezentativa (17) respect (1) rubio (1) sabau (1) scandal (6) Serbia (1) Serie A (1) Snooker (2) sondaj (6) Speculatie (9) steaua (2) suporteri (2) telefonie (2) Tenis (10) the stig (1) top gear (1) unirea urziceni (2) universitatea craiova (2) victor piturca (1) victoria branesti (1) violenta (2) vodafone (2) ziaristi (25)