Wednesday, February 27, 2008

Revolutionarul Dica... hahaha

Celebrul, inegalabilul si mega-letalul Nicolae Dica nu a mai suportat tensiunea indusa la Steaua de Gigi Becali. Asa ca a pornit o "Revolutie", cum i-au zis ziarele. S-a dus marti la conferinta, avea speech-ul format, avea nervii intinsi la maxim, a asteptat sa vorbeasca nu-mai-stiu-care. Si a inceput:

"Nu mi se pare normal ca de patru ani de când sunt la Steaua, la înfrângeri numai Dică să fie de vină, iar la victorii să fie alţii care primesc laudele. La Steaua nu joacă doar un jucător. La Iaşi nu am evoluat extraordinar, dar nici slab nu am fost"

"Pe mine mă poate scoate din echipă doar Lăcătuş, el e antrenorul şi, din câte ştiu eu, el face echipa! O să mă supun deciziei antrenorului şi, subliniez, doar a antrenorului!".

„Eu am vorbit la Steaua pe teren şi cred că nu m-am făcut de rîs. Dacă nu am jucat un meci mai bine, asta nu înseamnă că nu am vrut sau că trebuie să fiu găsit ţap ispăşitor".

"Dacă eu am ajuns să fiu titular cu Zenga, Olăroiu, Hagi, Lăcătuş am făcut asta pentru că merit”

"Dacă nu mai sînt dorit la Steaua o să plec, nu stau cu forţa aici. Este fals că am fost la Giovanni că am spus că vreau să plec. Am fost de două ori în ultimele 6 luni".

"Este clar că declaraţiile lui Gigi Becali destabilizează echipa, mai ales înainte unui meci important. Acum în loc să fim uniţi sîntem dezbinaţi.”

Reactiile lui Gigi Becali sunt:

"Nu-i adevărat că nu l-am apreciat. L-am împrumutat cu 250.000 de euro când a avut nevoie, iar acum cinci zile le-am mărit salariul atât lui, cât și lui Goian și Nicoliță cu 40%. Așa îmi manifest eu recunoștința"

„Totuşi, cum să-i stea lui capul la fotbal când, de câte ori îl vede pe Giovani, îl întreabă când pleacă? Îmi pun speranța în continuare în Dică pentru meciurile următoare. Este bine însă că nu a fost obraznic în declaraţii"

"El sa joace, sa arate ca merita sa fie titular si nu il va scoate nimeni din echipa. Eram supărat şi mi-am spus opinia. Nu înseamnă că Dică nu are valoare sau că îl acuz de ceva. Şi apoi, Dică nu e om să-şi spună şi el opinia? A spus ce-l doare, nu a fost obraznic"

"Nu asta destabilizează echipa, el va fi acuzat dacă echipa nu merge bine, pentru că el trebuie să joace altceva, pentru că trage echipa după el dacă joacă bine. Eu am să mă duc să-i spun şi lui Dică lucrurile astea"

Dupa cum va imaginati, nu intentionez sa redau aici articolele aparute deja in toata presa.
In primul rand ma surprinde faptul ca Dica a sarit la scandal de unul singur. Dupa cum era de asteptat, Goian (si care mai erau cu el) l-au parasit. Si apoi ce avea de gand sa arate prin aceasta reactie? Ma intreb daca Dica a anticipat vreodata primul moment e dupa conferinta si ziua de a doua zi. Sincer sa fiu, nu cred ca stelistul si-a pus in vreo clipa problema asa, ci mai degraba s-a vazut ca un martir. "Voi iesi in fata si lumea va intelege de ce Steaua nu merge. Voi spune lucrurilor pe nume, voi avea curaj, voi avea mai mult curaj decat oricand".
Socanta este reactia cumpatata a vulcanicului Gigi. Dar stati putin, ca are si asta o explicatie. Credeti ca "Luceafrul" din Ghencea iarta asa ceva si uita? Eh, na... Dar are in fata meciul cu CFR. Daca pierde, adio titlu. Si atunci e liber sa isi puna la punct angajatii. De ce sa se bata singur inainte de jocul cu liderul? Hai, pana duminica, treaca-mearga nervii, e tolereaza tot. Dar oricum, asta nu inseamna ca Dica a scapat. Pedeapsa va veni ea la momentul potrivit. Nimeni, nici Meme, Hagi, Oli, Paunestii nu au scapat de Gigi usor. Dar Dica? Reteta oricum eja este stiuta. Pe modelele "mai vechilor" Miu, Danciulescu, F. Dumitru sau Aliuta, Dica va ajunge uneva intr-un campionat obscur, pe un salariu probabil obscur, sau la rivali. Si asta e partea fericita... ca de-o fi reteta "Saban" sau "Zaharia", ca de-a fi sa fie Steaua II, vom afla. Orice este posibil, cu o exceptie. Este imposibil ca Dica sa scape fara urmari din disputa asta.

PS: Textul lasa impresia ca CFR a si castigat in Ghencea, dar inca nu s-a jucat meciul. Oare chiar nu s-a jucat? La clujeni, toti stiu ce au de facut, lotul e in forma. La Steaua, nimeni nu mai stie ce post ocupa in club sau in teren. Si oricum, CFR-ului ii este e ajuns si un egal cu ros-albastrii.

0 comentarii:

Tagguri

adrian mutu (4) Africa de Sud 2010 (5) alina dumitru (1) ANAF (1) Anja Andersen (1) antena 3 (1) arbitraj (3) arogantele etapei (11) australian open (1) Auto (3) baschet (5) ben collins (1) bet365 (1) bonetti (1) CFR (1) cfr cluj (1) Champions League (12) chiajna (1) ciclism (1) Cinism (14) concordia chiajna (1) CR9 (1) Cristian Gatu (1) cronica (7) cs otopeni (1) curiozitati (14) curtean (1) de la prieteni (1) digimobil (2) dinamo (5) Distractie (56) Diverse (30) divizia A (63) divizia sport (1) dopaj (2) dunarea giurgiu (1) echipa nationala (1) Eu (21) fc vaslui (1) Federer (2) Fenomen (8) Fotbal (49) fotbalul mic (1) fotbalul romanesc (2) Foto (6) FRF (6) furt (1) Gafa (5) Gheorghe Tadici (1) Handbal (7) huligani (1) ioan igna (1) ioan niculaie (1) ioan ovidiu sabau (1) Ironie (13) JO2010 (2) lance armstrong (1) laurentiu diniță (1) Le Tour (7) Legende (8) liga i (3) maria sharapova (1) messi (1) mitica dragomir (1) mitică dragomir (1) Mizerie (9) Mondiale 2010 (1) murray (1) Muzică (3) nadal (1) nereida gallardo (1) Nervi (19) nesimtire (4) NHL (15) nissan (1) offtopic (11) Olimpiada (8) Oltchim (1) Omagiu (12) Opinie (66) pariuri (26) phishing (1) poli timisoara (9) politia romana (1) politica (1) Preluate (5) Premier League (4) probleme pariuri (1) prosport (1) Prostie (24) Publicate (46) publicitate (3) radio (1) rapid (3) razvan lucescu (1) reclama (1) religie (1) Reprezentativa (17) respect (1) rubio (1) sabau (1) scandal (6) Serbia (1) Serie A (1) Snooker (2) sondaj (6) Speculatie (9) steaua (2) suporteri (2) telefonie (2) Tenis (10) the stig (1) top gear (1) unirea urziceni (2) universitatea craiova (2) victor piturca (1) victoria branesti (1) violenta (2) vodafone (2) ziaristi (25)